Puslapiai

2018 m. liepos 1 d., sekmadienis

Kaip renkuosi kelionę?



   Kiekvienas žmogus besiruošdamas į kelionę turi skirtingus tikslus ir kelionės planavimo būdus.
Papasakosiu kaip vyksta mano kelionės planavimas.
   Aš seniai domiuosi UNESCO saugomais objektais. Šiuo metu UNESCO saugo net 1088 objektus.  Turėdama laisvo laiko, panagrinėju UNESCO saugomų objektų sąrašą ir išsirenku, ką norėčiau pamatyti.
   Kai mane sudomino Prancūzijos ir Belgijos šiaurėje esantys bokštai, suplanavau kelionę į Belgiją. Nuotrauka viršuje - UNESCO saugomas Briugėje esantis bokštas. Lankydami UNESCO objektus su šeima apvažiavome kaimynines šalis: Latviją, Estiją, Lenkiją.
   Tokioms kelionėms ruošiuosi ilgai, išrenku objektus, kuriuos norėtume pamatyti, stengiuosi, kad dalis kelionės būtų lankant istorines vietas, dalis kelionės skirta gamtos grožiu pasigėrėti. Tenka panaršyti internetą ir susidėlioti maršrutą, užsakyti viešbučius, jei skrendame lėktuvu, nupirkti bilietus, susirasti automobilių nuomą ir rezervuoti automobilį. Teko ir kelis mėnesius rengti vieną kelionę.
   Tik ne visos mūsų kelionės būna iš anksto suplanuotos, tvarkingai sudėliotos. Nee... Kartais būna spontaniškos kelionės, dažniausiai vienos dienos ir nelabai tolimos, nors nuvažiuoti į Varšuvą papietauti, tikriausiai ne visiems atrodo artima kelionė. Juk smagu per atostogas patinginiauti ir negaminti pietų namuose, bet kažkur pavalgyti reikia, tai kodėl ne Varšuvoje? Vakare pasitarėme, ryte anksčiau atsikėlėme, sėdome į mašiną ir nuvažiavome į Varšuvą.


Kartais kelionę sugalvojame ir taip:
-Koks gražus rytas, ką veikiam?
-Važiuojam kur nors.
-Kur?
-Atsimeni tą dvarą Latvijoje prie Lietuvos sienos, kuriame buvome prieš kokius penkis metus?
- Aha, atsimenu, tik kaip jis vadinasi?
- Neatsimenu, bet kol kolonėlėje kurą pilsiu, tu internete rasi.

Nežinantiems parašysiu, kad kalba buvo apie Rundalės pilį.

   Kaip matote, keliones galima planuoti rimtai, atsakingai, kelis mėnesius, bet galima sėsti į mašiną ir važiuoti. Svarbu - turėti galiojantį asmens dokumentą: pasą arba asmens tapatybės kortelę, sveikatos draudimo kortelę galiojančią Europos sąjungoje. Ją ligonių kasos išduoda nemokamai dviem metams ir kortelė garantuoja nemokamos pirmos pagalbos gavimą, laimei neteko ja pasinaudoti, bet visada imu į kelionę. O trečias svarbus dalykas - pinigai. Nesvarbu į kokio ilgumo kelionę vyktume, išeidami pro duris dar kartą pasitikriname ar turime dokumentus, pinigus ir, jei vykstame visuomeniniu transportu, bilietus. Visą kitą galima nusipirkti. Vos nepamiršau dar vieno būtino dalyko - mobilaus telefono. Jis be savo pagrindinės kaip ryšio priemonės funkcijos, atlieka ir navigacijos, ir fotoaparato funkcijas - trys viename.
   Savo keliones planuoju labai įvairiai: vienas ilgai ir atsakingais, o kitas spontaniškai per kelias minutes. O kaip kiti planuoja savo keliones, kituose įrašuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą